Εκδρομή στην Ιταλία
Πέρσι, δεν έκανα διακόπες. Έκανα ταξίδια το καλοκαίρι. Πήγα στη Ρώμη και στη Φλωρεντία με το αεροπλάνο.
Η Ρώμη
Πήγα στη Ρώμη με το αεροπλάνο από το αεροδρόμιο Sabiha Gökçen. Το ταξίδι μου στη Ρώμη, χρειάζονται πέντε λεπτά έως 2 ώρες.
Τρεις τουλάχιστον ημέρες απαιτούνται για μια επίσκεψη στη Ρώμη.
Η Ρώμη έχει 2800 χρόνια ιστορίας. Ως εκ τούτου, υπάρχουν πολλά μέρη για να δείτε στη Ρώμη.
Μου αρέσει η Ρώμη. Γιατί, δεν μου αρέσουν τα μοντέρνα κτίρια. Η Ρώμη μια όμορφη πολή στην Ιταλία, αρκετά τουριστική ιδίως την καλοκαρινή περίοδο. Για αυτό, φροντίστενα κλείσετε δωμάτιο πριν φτάσετε. Η πόλη κάνει πολύ εύκολη την εξερεύνησή της.
Πήγα στη Ρώμη μόνη μου. Πήγα στη Ρώμη μόνη μου τον Ιούλιο. Έκανε πολή ζέστη τότε. Κατά τη γνώμη μου, το καλοκαίρι δεν είναι καλή περίοδος για τη Ρώμη.
Πέρασα τον έλεγχο της αστυνομίας στο αεροδρόμιο και πήρα τις βαλίτσες μου. Από το αεροδρόμιο πάει τρένο στο κέντρο της πόλης και 14 €. Υπάρχει και μεταφορά με λεωφορείο για το κέντρο της και είναι και αυτό 14 €.
Μετά από ένα ταξίδι περίπου 40 έως 45 λεπτά, πάω στο σταθμό του τρένου, στο Ρώμη Τέρμινι.
Την πρώτη μέρα, μένω στο ξενοδοχείο “La Casa Dell’Arte”. Το ταξίδι μου άνοιξε την όρεξη. Πάω έξω και ψάχνω κάτι για να φάω.
Τρώω στο “Αl Fagianetto.” Τρώω λαζάνια και πίνω κόκα κόλα. Όλα κάνουν 10 ευρώ.
Η Αναγέννηση άρχισε στην Ιταλία. Για αυτό, είναι σημαντική.
Λίστα από αξιοθέατα
- Πιάτσα Ντι Σπάνια
- Φοντάνα Ντι Τρέβι
- Το Κολοσσαίο
- Η Ρωμαική Αγορά
- Το Πάνθεον
- Το Βατικανό
- Η Βασιλική Του Αγίου Πέτρου
- Η Καπέλα Σιξτίνα
- Η Αψίδα Του Κωνσταντίνου
Πιάτσα Ντι Σπάνια
Για Τους ανθρώπους από πολλές χώρες του κόσμου, η πλατεία τόπος συνάντησης στη Ρώμη. Κάθομαι στα Πιάτσα Ντι Σπάνια και βλέπω τους επτά λόφους της Ρώμης όπως είναι της Κωνσταντινούπολης.
Ο καθένας κάνει προσπάθεια για να τραβηξέτε φωτογραφίες έτσι εγώ.
Στην κορυφή της σκάλας υπάρχει η εκκλησία Τρίνιτα Ντι Μόντι. Υπερπλήρεις κορυφή της βήματα … Αυτό το μέρος της πόλης φαίνεται να είναι αρκετά συγκινητικό. το βράδυ φωτίζεται και σκάλα φάινετα πολύ ωραίοι.
Περπατώ στη Φοντάνα ντι Τρέβι και να αντιταχθούν στο άγαλμα. Αυτή η πλατεία ξεχωρίζει επίσης στα μάτια μου, για τα πιο διασημά ιταλικά μάρκες με καταστήματα.
Περπατώ ρίχνοντας μια ματιά στις βιτρίνες των καταστημάτων.
Η Φοντάνα Ντι Τρέβι
Η Φοντάνα ντι Τρέβι είναι μια βρύση που χτίστηκε σε στυλ μπαρόκ.
Είναι ένα από τα πιο διάσημα και δημοφιλή κτηρία της Ρώμης. Η Φοντάνα ντι Τρέβι είναι, έργο του γλύπτη Νικόλα Salvi.
Σε 30 χρόνια ολοκληρώθηκε ως αποτέλεσμα των κοινών εργασιών πολλών καλλιτεχνών. Η Φοντάνα ντι Τρέβι στο δείχνει πολλά γλυπτά.
Τρέβι, στα Ιταλικά σημαίνει τρεις δρόμαι. Το όνομα πιστεύεται ότι οφείλεται στους 3 δρόμους που συναντούνται στην πλατεία με το σιντριβάνι.
Μετά από τη βόλτα είμαι κουρασμένη και πάλι επιστρέσω στην πλατεία με τα Ισπανικά Σκαλιά, Ψάχνω ένα μέρος για να φάω το φαγητό.
Στο φυλλάδιο στο χέρι μου, γράφει ότι ο σταθμός του μετρό της Ρώμης είναι ανοιχτός μέχρι τις 12 το βράδυ. Θέλω να επιστρέψω στο ξενοδοχείο περίπου στις 11.oo. Αλλά βλέπω ότι είναι κλειστός ο σταθμός του μετρό.
Νομίζω, υπήρχε μια απεργία. Αποφάσισα να πάω με ταξί. Ο Οδηγός ανοίγει ταξί, το ταξίμετρο από τα 6,50 ευρώ! Αυτή είναι πολύ ακριβή τιμή. Πληρώσα το ως ξενοδοχείο μέχρι τις 11 ευρώ.
Το Κολοσσαίο
Ξυπνάω στις 9.30 το πρωί. Τρώω πρωινό με καφέ και κρουασάν στο δωμάτιο. Πηγαίνω στο Κολοσσαίο με τα πόδια. Στη ζέστη, θα περπατάω 20 λεπτά. Συνάντησα πολλά όμορφα κτίρια στο δρόμο. Στο Κολοσσαίο είχε πολύ κόσμο.
Το Κολοσσαίο είναι κατασκευασμένο από πέτρα και σίδερο. Είναι το μεγαλύτερο αμφιθέατρο του κόσμου.
Το Θέατρο, ολοκληρώθηκε σε 80 από το γιο του αυτοκράτορα Τίτου. Έκανε μονομαχίες στο Κολοσσαίο. Το Κολοσσαίο υπήρξε έμπνευση για πολλές ταινίες.
Η Αψίδα Του Κωνσταντίνου
Αυτή ή Αψίδα γίνεται με σκοπό να γιορτάσει τη νίκη του Κωνσταντίνου, που ήταν ο πρώτος χριστιανός αυτοκράτορας. Βρίσκεται ανάμεσα στο Κολοσσαίο και και στο λόφο Παλατίνο. Έγινε τον τέταρτο αιώνα και έκτοτε, στη Ρώμη, είναι η μοναδική που υπάρχει.
Η Ρωμαική Αγορά
Η Ρωμαϊκή Αγορά, της πολιτικής αρχαίας Ρώμης, ήταν το κέντρο του εμπορίου και των νόμτων της ζωής.
Φιγκέν Καραασλάν Seyyahça © Ιούνιο 2016