Seyahat Severlere Uygun 7 Meslek
Kariyer planlarınıza ara verip dünyayı gezmek kulağa çok hoş geliyor değil mi? Bir de bunun için size para ödendiğini düşünsenize! Bu iyi de olabilir kötü de… Her şeyde olduğu gibi çok seyahat edilen işlerin artıları da var eksileri de var elbette… Vahşi doğa fotoğrafçısı da olabilirsiniz, bilmediğiniz bir ülkede zor durumda olan insanlara yardım da edebilirsiniz. İşte seyahat severlere uygun 7 meslek… En çok seyahat eden meslekler bu yazıda… 😉
1) Hostes
Gökyüzünde konforlu ve güvenli bir şekilde uçmak en klasik seyahat işlerinden. Uzaklara ya da yerel bölgelere yapılan rutin geziler, oteller, indirimler veya promosyonlar ve çok daha fazlası… Fakat bütün bunlar ne kadar çekici görünürse görünsün dezavantajlı yanları da yok değil. Düzensiz çalışma saatleri, sinirli yolcular ve küçük de olsa uçuşta başınıza gelebilecek bir kaza aklınızın bir köşesinde olsun.
2) Şarap ithalatçısı
İyi şarabı, üzümü bulabilmek için dünyayı gezmek, birçok ülkeyi ziyaret etmek gerekebilir. Arjantin, Fransa veya Güney Afrika olabilir. Ayrıca şarap içmek de işinizin bir parçası olacak. Lüks bir hayat gibi görünebilir ama bu işin de eksileri var. Her ne kadar gezip şarap içseniz de bir yandan iş yapmanız gerekecek. Uğraşmanız gereken konulardan bazıları uluslararası düzenlemeler, ulaştırma, nakliye, sigorta değerleri olacak. Bu da tadınızı biraz kaçırabilir.
3) İngilizce öğretmenliği
İngilizce konuşabiliyor musunuz? Farklı kültürden insanları seviyor musunuz? O halde bu iş için gerekli niteliklere sahipsiniz demektir. Dünyanın birçok yerinde bu işi yapabilirsiniz. Hem birilerine bir şeyler öğretmiş olursunuz hem de yeni kültürler tanırsınız.
4) Tur lideri
Seyahat etmenin güzelliklerini tur lideri olarak da görebilirsiniz. Eğer kartlarınızı doğru oynarsanız Fas’ta yıldızların altında uyuyabilir, İtalya’da muhteşem yemekler yiyebilir, Amazon’da kano ile gezinti yapabilirsiniz. Fakat bu iş sabırsız olanlar için pek de uygun bir iş değil. Yapılması gereken rezervasyonlar, görülecek yerler ile ilgili çeviriler, ulaşım – tur organizasyonları ile uğraşmak gibi birçok angarya yanı da var. Bir yandan da sürekli ekiple ilgilenmek, herkesi memnun edecek çözümler bulmanız gerekecek.
5) Antropolog
Antropologlar günümüz kültürlerinin gelişimini birinci elden görebilen kişiler. Farklı kültürleri incelediği için araştırmaları olay yerinde yapmak isteyebilirler. Bu da yeni ülkeler, yeni yerler demek.
6) Kameraman/ Fotoğrafçı
Leoparın yavrusunun doğumu veya bir aslanın avını yakalamak için koşuşunu görüntülemek için saatlerce beklediğinizi düşünün. Çıkacak sonuçları düşününce beklenen dakikaların saatlerin bir önemi olmuyor. Televizyonda izlediğiniz, dergilerde gördüğünüz vahşi hayatı görüntülemek, fotoğraflayabilmek güzel olmaz mıydı? İyi yanı, herkesin göremeyeceği şeylere tanık olmak, kendi gözlerinizle görmek. Fakat doğanın zorlu koşullarıyla da karşılaşabilirsiniz. Güneş altında saatlerce beklemek veya karlı, soğuk hava koşullarında çalışmak gibi.
7) İnsani yardım işçisi
Sivil toplum örgütlerinde veya herhangi bir sınır tanımayan organizasyonda yer aldıysanız, sağlıkla ilgili bilgileriniz varsa, yeteneklerinize uygun bir iş daha var. Fakat bu işler için cesur, korkusuz olmak gerekiyor. Değişik ülkelere gidip oradaki yardıma ihtiyacı olan insanlara faydanız dokunabilir. Dünyaya bir de bu gözle bakmak size çok şey kazandırabilir.
Kaynak: http://jobs.aol.com
Figen Karaaslan Seyyahça © Aralık 2011